Velika panda ni več ogrožena


Desetletja prizadevanj na Kitajskem so se za velikega pando obrestovala in ni več ogrožen, ostaja pa ranljiva živalska vrsta, so v nedeljo obelodanili na srečanju Mednarodne unije za ohranitev narave (IUCN) na Havajih. Hkrati pa so opozorili, da je največja gorila na svetu, vzhodna gorila, tik pred izumrtjem.

Mladiček pande-novi stanovalec dunajskega živalskega vrta


Samica velike pande Yang Yang v živalskem vrtu Schönbrunn na Dunaju skotila mladička.

Samica velikega pande Yang Yang in njen samec Long Hui sta se parila 23. marca letos, včeraj pa so se − predvsem v živalskem vrtu − razveselili novega stanovalca oziroma stanovalke.S posnetkov kamer smo tako določili rojstvo mladiča ob 5.05 zjutraj. 

V Ljubljano je prispela samička mačjega pande


Ljubljanski živalski vrt je dobil novo članico. Iz živalskega vrta v Salzburgu so namreč pripeljali samico mačjega pande. Za simpatično zverinico so pripravili ogrado nasproti slona, v bližini perzijskih leopardov. Ograda je del naravnega gozda z mlako in visokimi drevesi, za samičko pa so pripravili tudi dodatna plezala in skrivališča. Samička je sicer stara dobro leto, prihodnje leto pa ji bodo pripeljali še mladega samca za parjenje.

Deklica padla k pandam


CHENGDU – V središču za proučevanje in razmnoževanje velikih pand na Kitajskem je petletna deklica padla v ogrado s temi močnimi živalmi. Varnostnik je sprva malčici podajal dolgo rdečo palico, nato pa se je toliko nagnil čez ograjo, da jo je potegnil na varno. K sreči so bili pande v ogradi zgolj radovedni in deklice niso napadli. Ogled posnetkov nadzornih kamer je razkril, da je sedela na približno meter visoki ograji in z nje hrbtno padla v ogrado, a se ni poškodovala.